Bude vonět až k sousedům! Marinovaná krkovice na grilu krok za krokem

Bude vonět až k sousedům! Marinovaná krkovice na grilu krok za krokem

Teplé večery jsou jako stvořené k venkovnímu posezení a grilování s přáteli. Dnes si připravíme vepřovou grilovanou krkovici v domácí marinádě krok za krokem.

518479×

Správné grilování

Při přípravách na grilování je velmi důležité marinování. Maso naložíme minimálně tři hodiny před grilováním, avšak čím je maso déle naložené, tím lépe. Rozhodně není dobré maso jen potřít olejem a hned začít grilovat. Olej i marinádu necháváme před grilováním okapat.

Důraz klademe také na teplotu grilování. Gril je třeba dostatečně rozpálit, ideálně tak 35 - 40 minut předem. Teplota by měla dosáhnout 250 °C - 300 °C.

Stejně podstatná je i doba grilování. Vepřové a hovězí plátky grilujeme 6 - 10 minut, pstruhy asi 12 minut, kuřecí nevykoštěná stehna až 35 minut.

Recept na marinovanou krkovici na grilu krok za krokem

1) Příprava potřebných surovin.

Na domácí marinádu si připravíme 150 ml oleje, 3 lžičky sojové omáčky, 1 lžíci kečupu, 2 lžíce hořčice, 150 ml piva, 2 lžíce grilovacího koření, 1 lžičku mletého kmínu, 1 lžičku bílého mletého pepře, 3 lístky bazalky. Kromě toho budeme potřebovat větší nádobu na naložení masa.

2) Nejdříve dobře rozmícháme hořčici, sojovou omáčku a olej.

Listy bazalky omyjeme, oklepeme a jemně nasekáme.

3) Pak přidáme kečup, koření i sekanou bazalku.

Opět vše dobře rozmícháme a nakonec přilijeme pivo.

4) Plátky krkovice dobře omyjeme a osušíme. Maso nenaklepáváme.

5) Na dno větší nádoby nalijeme polovinu marinády a krkovici do ní vložíme.

6) Druhou polovinu marinády nalijeme na krkovici seshora.

7) Nádobu dobře uzavřeme a dáme do lednice rozležet.

Maso necháme naložené alespoň 3 hodiny, ideální čas je 12 hodin.

8) Namarinované plátky krkovice pokládáme na dobře rozpálený gril.

9) Marinovanou vepřovou krkovici grilujeme z každé strany přibližně 4 minuty.

Tady záleží na tloušťce masa. Pokud je maso tenké, stačí 3 minuty z každé strany, pokud jsou plátky silnější, grilujeme 5 minut po obou stranách.

10) Marinovaná krkovice na grilu chutná výborně s čerstvým chlebem a  pečeným bramborem.

Můžeme k ní podávat i různé dresinky a omáčky, avšak s touto marinádou nejsou potřeba.



Další skvělé recepty na gril

Grilovaná vepřová žebírka s oblohou
(doba přípravy 45 min )

Plněná grilovaná rajčata
(doba přípravy 30 min )

Grilovaná vepřová panenka v parmské šunce
(doba přípravy 30 min )

Grilovaná kuřecí křídla
(doba přípravy 1 h 15 min )

Grilovaný mořský pstruh
(doba přípravy 45 min )

Grilovaný kozí sýr se salátem
(doba přípravy 30 min )

Losos grilovaný na pánvi
(doba přípravy 15 min )

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena