Vaření.czReceptyGrilované broskve s rumovým sirupem

Grilované broskve s rumovým sirupem

Broskve opečené na grilu přelité rumovým sirupem.


3.04x
20 min

Ingredience

4 ksbroskve
40 mlrum
100 mlvoda
1 lžícehřebíček
3 lžícecukr krupice
1 ksskořice celá
4 ksbadyán

podle chuti

citronová kůra
pomerančová kůra

Postup přípravy

V kastrolu necháme na plotně nebo přímo na grilu rozpustit cukr. Když začne karamelizovat, zalijeme ho vodou, kterou necháme odvařit. Přidáme koření, kůru z pomeranče a citrónu a svaříme na sirup. Odstavíme, vmícháme rum a necháme stát. Broskve opláchneme, rozpůlíme a zbavíme pecek a grilujeme nejprve řezem dolů. Po otočení je lehce potřeme rumový sirupem a grilujeme z druhé strany. Po ogrilování potřeme ovoce sirupem i z opačné strany a před podáváním necháme grilované broskve chvilku marinovat. Zdroj: Eklasa.cz
user-icon

autor Klasa

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Grilované broskve s rumovým sirupem

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena