Grilované broskve s rumovým sirupem

Broskve opečené na grilu přelité rumovým sirupem.


3.04x
20 min

Postup přípravy

V kastrolu necháme na plotně nebo přímo na grilu rozpustit cukr. Když začne karamelizovat, zalijeme ho vodou, kterou necháme odvařit. Přidáme koření, kůru z pomeranče a citrónu a svaříme na sirup. Odstavíme, vmícháme rum a necháme stát.

Broskve opláchneme, rozpůlíme a zbavíme pecek a grilujeme nejprve řezem dolů. Po otočení je lehce
potřeme rumový sirupem a grilujeme z druhé strany.

Po ogrilování potřeme ovoce sirupem i z opačné strany a před podáváním necháme grilované broskve chvilku marinovat.

Zdroj: Eklasa.cz
user-icon

autor Klasa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Grilované broskve s rumovým sirupem

Zpět na recept