
Jaké jsou výhody bábovky? Je jednoduchá na přípravu, přitom z obyčejných surovin získáme perfektní moučník. Zkuste naše vybrané bábovkové recepty!
Bábovka - znáte lepší odpolední moučník? Na tradiční sladké pečivo našich babiček nedá spousta domácností dopustit.
Bábovka není jen prostý suchý moučník, ale také nostalgie a domácí teplo či nedělní káva na zahradě.
Recepty na bábovku se předávají a každá rodina má svou oblíbenou variantu - často v ní nechybí ořechy, rozinky nebo čokoláda. Pečení bábovky doprovází také vůně másla, vanilky nebo citronu.
-> Jak upéct bábovku, aby byla vláčná? Rychlý průvodce pro pekařské nadšence
Můžeme upéct klasickou mramorovou nebo citronovou bábovku, ale také s vaječným koňakem ale také v modernějších verzích, třeba s jogurtem, banánem nebo kokosovým mlékem, které dodají těstu vláčnost a novou chuť.
Pokud ještě nemáte ten "svůj" recept na bábovku, ke kterému byste se rádi vraceli, už nehledejte. Tyhle jsou top!
Olejová bábovka z celých vajec
Jak na dezerty z dýně: Připravte si tiramisu, bábovku nebo perník
Dýně je v české kuchyni čím dál oblíbenější surovinou, a to nejen na přípravu dýňové polévky ale i dezertů. Její jemná, mírně nasládlá chuť a vláčná textura se skvěle hodí na těsta do koláčů, bábovek, buchet, perníků nebo muffinů.

Recept na dýňovou bábovku s ořechy krok za krokem
Dýně má nespočet možných využití. Skvěle se vyjímá i při pečení sladkých moučníků. Dnes si z dýně upečeme jemnou bábovku, kterou doplníme kousky vlašských ořechů. U nás sklidila nevídaný úspěch!
Nejvoňavější bábovka? Tahle s citronovou polevou a levandulí vás dostane!
Recept na vynikající levandulovou bábovku s citronovou polevou krok za krokem, kterou rozhodně musíte vyzkoušet! Provoní celou domácnost.
Autor:redakce
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena