Vaření.czReceptyVláčná hrníčková bábovka

Vláčná hrníčková bábovka

Jednoduchá, rychlá a chutná klasika k nedělnímu kafíčku, recept bez vážení surovin.


5.01x
45 min
1×

Ingredience

těsto

2 hrnkypolohrubá mouka
1 hrnekcukr krystal
0.5 hrnkuolej
0.5 hrnkumléko
3 ksvejce
1 balíčekvanilkový cukr
1 balíčekprášek do pečiva
6-8 lžičekkakaový prášek
1 kscitronová kůra

Postup přípravy

Oddělíme si bílky a žloutky, z bílků a špetičky soli umixujeme tuhý sníh. Vše ostatní důkladně vymícháme dohromady a potom vmícháme sníh. Část těsta - dávám asi třetinu, záleží, kolik chceme "tmavé části" - odlijeme do jiné misky a přidáme kakao. Do světlého těsta přidáme citrónovou kůru, krásně těsto provoní.

Formu (doporučuji silikonovou) vymažeme tukem a vysypeme moukou. Nalijeme část světlého těsta, poté těsto s kakaem a nakonec zbytek světlého těsta. Pečeme na 200 °C cca 30 - 40 minut a kontrolujeme špejlí, zda je bábovka upečená i uvnitř. Ještě horkou bábovku vyklopíme a až trochu vychladne, pocukrujeme ji a můžeme servírovat. Dobrou chuť!

6 nejlepších receptů na bábovku - tradiční recepty jako od babičky

Olejová, tvarohová nebo čokoládová? Ať už vyberete jakoukoli, zaručujeme, že bábovky podle těchto receptů se podaří na jedničku. Budou krásně vláčné, nadýchané a chuťově dokonalé.

6

Víkendové pečení: Úžasně vláčná jablková bábovka s ořechy

Máte rádi sladké snídaně? Dáváte si rádi ke kávě či čaji něco sladkého? Potom rozhodně vyzkoušejte tento recept na velmi jemnou a vláčnou jablkovou bábovku s mletými ořechy.

Víkendové

user-icon

autor Wendy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vláčná hrníčková bábovka

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena