Jednoduchá, rychlá a chutná klasika k nedělnímu kafíčku, recept bez vážení surovin.
těsto | |
---|---|
2 hrnky | polohrubá mouka |
1 hrnek | cukr krystal |
0.5 hrnku | olej |
0.5 hrnku | mléko |
3 ks | vejce |
1 balíček | vanilkový cukr |
1 balíček | kypřicí prášek do pečiva |
6-8 lžiček | kakaový prášek |
1 ks | citronová kůra |
Oddělíme si bílky a žloutky, z bílků a špetičky soli umixujeme tuhý sníh. Vše ostatní důkladně vymícháme dohromady a potom vmícháme sníh. Část těsta - dávám asi třetinu, záleží, kolik chceme "tmavé části" - odlijeme do jiné misky a přidáme kakao. Do světlého těsta přidáme citrónovou kůru, krásně těsto provoní.
Formu (doporučuji silikonovou) vymažeme tukem a vysypeme moukou. Nalijeme část světlého těsta, poté těsto s kakaem a nakonec zbytek světlého těsta. Pečeme na 200 °C cca 30 - 40 minut a kontrolujeme špejlí, zda je bábovka upečená i uvnitř. Ještě horkou bábovku vyklopíme a až trochu vychladne, pocukrujeme ji a můžeme servírovat. Dobrou chuť!
6 nejlepších receptů na bábovku - tradiční recepty jako od babičky
Olejová, tvarohová nebo čokoládová? Ať už vyberete jakoukoli, zaručujeme, že bábovky podle těchto receptů se podaří na jedničku. Budou krásně vláčné, nadýchané a chuťově dokonalé.
Víkendové pečení: Úžasně vláčná jablková bábovka s ořechy
Máte rádi sladké snídaně? Dáváte si rádi ke kávě či čaji něco sladkého? Potom rozhodně vyzkoušejte tento recept na velmi jemnou a vláčnou jablkovou bábovku s mletými ořechy.
autor Wendy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena