Recept na klasický český moučník ke kávě, čaji i kakau.
těsto | |
---|---|
0.5 hrnku | cukr |
0.5 hrnku | olej |
2-3 ks | vejce |
3 lžíce | kakao |
2 hrnky | polohrubá mouka |
1 ks | kypřicí prášek |
1 lžíce | vlažná voda |
na ozdobu | |
2 lžíce | cukr moučka |
V hlubší míse ušleháme vejce s cukrem, přidáme polohrubou mouku, kypřící prášek, lžíci vlažné vody a půl hrnku oleje. Vše pečlivě ušleháme ručním šlehačem do hladké a pěnové konzistence. Půlku těsta vlijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy na bábovku, druhou půlku těsta obarvíme kakaem a také nalijeme do formy (na spodní světlou vrstvu). Troubu rozpálíme na 200 °C, vložíme formu s těstem a po chvíli stáhneme na 180 °C. Pečeme zhruba 45 minut, dle zkušeností s vlastní troubou. Bábovku poté propíchneme špejlí, pokud špejle zůstane suchá, bábovka je hotová. Dvoubarevnou nedělní bábovku vyndáme z trouby, necháme vychladnout a vyklopíme. Posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Nejvoňavější bábovka? Tahle s citronovou polevou a levandulí vás dostane!
Recept na vynikající levandulovou bábovku s citronovou polevou krok za krokem, kterou rozhodně musíte vyzkoušet! Provoní celou domácnost.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena