Domácí palačinky jsou univerzální, rychlé a třeskutě oblíbené. Někdy ale prostě není čas je připravovat je čerstvé a také jich někdy upečeme tolik, že zbydou. Dobrá zpráva je, že i tenké palačinky se dají velmi dobře zamrazit!
Stačí dodržet pár jednoduchých pravidel, aby zůstaly i po rozmrazení stejně chutné a vláčné jako právě upečené.
-> Aby se palačinky vždycky povedly: Co je k jejich přípravě potřeba a jak zabránit roztrhání
Nejlepší je zamražovat suché, nenaplněné palačinky. Vyhněme se marmeládám a ovocným džemům, které po rozmrazení mohou pustit vodu a palačinky rozmočit nebo z nich vytéct.
Plněné palačinky například čokoládovým krémem, tvarohem nebo povidly se doporučuje zamrazovat jednotlivě – nejlépe zabalené v potravinářské fólii.
-> Jakou mouku použít na palačinky?
Palačinky rozmrazujeme buď v lednici přes noc, nebo je rovnou krátce ohřejeme v mikrovlnce, troubě či na pánvi pod pokličkou.
Recepty, které se vám mohou hodit:
Špenátové slané palačinky s vlašskými ořechy