Když je náplň do buchet a koláčů příliš řídká, těžko se s nimi pracuje. Špatně se balí do těsta, vsakují se a vytékají při pečení. Řídká náplň často vyteče na plech nebo skončí všude jinde jen ne tam, kde má. Jak tomu předejít?
-> Odlehčete spíž a zlikvidujte zásoby ořechů i zavařenin: Tipy na sladké náplně do koláčů a buchet
Příliš řídkou makovou náplň zachráníme přidáním strouhanky, mletých piškotů nebo nastrouhaného tvrdého perníku – všechny nasáknou tekutinu, aniž by to ovlivnilo chuť.
-> Jak připravit mák do koláčů aneb Zkuste nejlepší makové recepty
Tvaroh často pustí vodu, zejména nízkotučný. Nejlepší volbou je vodu slít nebo nechat nejdřív tvaroh odkapat. Pokud je už pozdě, můžeme do tvarohu přidat pudinkový prášek nebo škrob – stačí lžíce na půl kila tvarohu.
Jak se dělá tvarohová náplň? Záleží, kam ji chceme použít
Tvarohová náplň vypadá na první pohled jednoduše – jenže když je moc řídká, špatně se balí do těsta a při pečení vyteče. A když je naopak suchá, drolí se po upečení v puse a dusí. Jak ji udělat dobře?

Povidla jsou z principu hustí a naopak je ředíme, ale pokud jsme to s ředěním přehnali, můžeme je znovu zahustit mletými ořechy, strouhaným perníkem, mletým mákem.
Řídká marmeláda do buchet, šátečků a dalšího pečiva bývá zrádná – při pečení ráda vyteče.
Recepty, které se mohou hodit:
Veganské kynuté buchty s mákem


Koláčky s mákem, tvarohem a marmeládou

Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena