Kynuté knedlíky s povidly

Sladká tradiční pochoutka, která nikdy neurazí.


0.00x

Ingredience

těsto

500 gpolohrubá mouka
1 hrnečekmléko
2 ksvejce
1 špetkasůl
1 kostkadroždí

náplň

1 sklenicepovidla

na ozdobu

1 kostkatvrdý tvaroh
150 gcukr
0.5 kostkymáslo

Postup přípravy

Do mísy prosejeme mouku, přidáme vejce, droždí, sůl a teplé mléko. Vše dobře uhněteme, můžeme použít robota. Hladké těsto necháme zhruba dvacet minut kynout pod utěrkou. Poté rozdělíme na cca 8 kusů a necháme ještě chvíli kynout, vytlačíme důlek uprostřed, vložíme velkou lžíci povidel a zabalíme do bochánku. Opět necháme chvilku nakynout a poté vhodíme do vroucí vody ve větším hrnci. Po vyplavání na povrch knedlíky otočíme, vaříme celkem asi 15 minut. Poté knedlíky vyjmeme a lehce propícháme vidličkou, aby unikla pára. Kynuté knedlíky s povidly podáváme ihned, přesypané nastrouhaným tvrdým tvarohem, posypané cukrem a přelité rozpuštěným máslem.

Jahodové knedlíky na 7 způsobů: Kynuté, bez lepku i s tvarohem

Nostalgická vzpomínka na dětství a prázdniny, jedno z nejoblíbenějších sladkých českých jídel! První jahody v sezóně v opravdu chutné podobě. Vybrali jsme pro vás 7 receptů na domácí knedlíky, které si zaslouží vaši pozornost.

Jahodové

Česká klasika: Kynuté borůvkové knedlíky na páře

Bez kynutých knedlíků na páře s borůvkami si léto neumíme představit! Pokud jste si tuto dobrotu doma ještě nezvládli připravit, naučíme vás to krok za krokem. Jsou měkoučké a nadýchané.

Česká

user-icon

autor Veronika

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kynuté knedlíky s povidly

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena