těsto | ||
---|---|---|
500 g | polohrubá mouka | |
1 hrneček | mléko | |
2 ks | vejce | |
1 špetka | sůl | |
1 kostka | droždí | |
náplň | ||
1 sklenice | povidla | |
na ozdobu | ||
1 kostka | tvrdý tvaroh | |
150 g | cukr | |
0.5 kostky | máslo |
Do mísy prosejeme mouku, přidáme vejce, droždí, sůl a teplé mléko. Vše dobře uhněteme, můžeme použít robota. Hladké těsto necháme zhruba dvacet minut kynout pod utěrkou. Poté rozdělíme na cca 8 kusů a necháme ještě chvíli kynout, vytlačíme důlek uprostřed, vložíme velkou lžíci povidel a zabalíme do bochánku. Opět necháme chvilku nakynout a poté vhodíme do vroucí vody ve větším hrnci. Po vyplavání na povrch knedlíky otočíme, vaříme celkem asi 15 minut. Poté knedlíky vyjmeme a lehce propícháme vidličkou, aby unikla pára. Kynuté knedlíky s povidly podáváme ihned, přesypané nastrouhaným tvrdým tvarohem, posypané cukrem a přelité rozpuštěným máslem.
Jahodové knedlíky na 7 způsobů: Kynuté, bez lepku i s tvarohem
Nostalgická vzpomínka na dětství a prázdniny, jedno z nejoblíbenějších sladkých českých jídel! První jahody v sezóně v opravdu chutné podobě. Vybrali jsme pro vás 7 receptů na domácí knedlíky, které si zaslouží vaši pozornost.
Česká klasika: Kynuté borůvkové knedlíky na páře
Bez kynutých knedlíků na páře s borůvkami si léto neumíme představit! Pokud jste si tuto dobrotu doma ještě nezvládli připravit, naučíme vás to krok za krokem. Jsou měkoučké a nadýchané.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena