Kynuté knedlíky s povidly

Sladká tradiční pochoutka, která nikdy neurazí.


0.00x

Ingredience

těsto

500 gpolohrubá mouka
1 hrnečekmléko
2 ksvejce
1 špetkasůl
1 kostkadroždí

náplň

1 sklenicepovidla

na ozdobu

1 kostkatvrdý tvaroh
150 gcukr
0.5 kostkymáslo

Postup přípravy

Do mísy prosejeme mouku, přidáme vejce, droždí, sůl a teplé mléko. Vše dobře uhněteme, můžeme použít robota. Hladké těsto necháme zhruba dvacet minut kynout pod utěrkou. Poté rozdělíme na cca 8 kusů a necháme ještě chvíli kynout, vytlačíme důlek uprostřed, vložíme velkou lžíci povidel a zabalíme do bochánku. Opět necháme chvilku nakynout a poté vhodíme do vroucí vody ve větším hrnci. Po vyplavání na povrch knedlíky otočíme, vaříme celkem asi 15 minut. Poté knedlíky vyjmeme a lehce propícháme vidličkou, aby unikla pára. Kynuté knedlíky s povidly podáváme ihned, přesypané nastrouhaným tvrdým tvarohem, posypané cukrem a přelité rozpuštěným máslem.


Jahodové knedlíky na 7 způsobů: Kynuté, bez lepku i s tvarohem


Nostalgická vzpomínka na dětství a prázdniny, jedno z nejoblíbenějších sladkých českých jídel! První jahody v sezóně v opravdu chutné podobě. Vybrali jsme pro vás 7 receptů na domácí knedlíky, které si zaslouží vaši pozornost.


Jahodové


Česká klasika: Kynuté borůvkové knedlíky na páře


Bez kynutých knedlíků na páře s borůvkami si léto neumíme představit! Pokud jste si tuto dobrotu doma ještě nezvládli připravit, naučíme vás to krok za krokem. Jsou měkoučké a nadýchané.


Česká

user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kynuté knedlíky s povidly

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká