Přípravy kynutého těsta a pečení kynutých buchet, makovek, loupáků či koláčů se netřeba obávat. Pár triků vám dopomůže k dokonalému výsledku.
Syrové pečivo nezapomeňte před pečením potřít, dbejte na vlhkost v troubě a nezapomeňte do kynutého těsta přidat sůl a citronovou kůru.
-> Jak zachránit kynuté těsto a co dělat, když nekyne?
Možností je víc, v zásadě jde vždy o to, aby pečivo získalo lesk, barvu nebo obojí.

U frgálů a klasických koláčů můžeme použít kombinaci výše uvedených tak, že smícháme rum, máslo a cukr a upečené koláče jí potřeme nebo pokapeme.
Vlhkost v troubě zajistí lepší kynutí a měkkost výsledného pečiva. Dosáhneme jí tak, že na dno trouby umístíme žáruvzdornou nádobu s vodou.
Babiččin trik pro dokonalé pečení: trochu sádla a těsto se vám odvděčí
Sádlo se vrací do našich kuchyní. Zvlášť v pečení ukazuje, že má pořád co nabídnout. Dodá těstu specifickou křehkost a pečivu vláčnost. A nebojte – ani v bábovce, buchtách nebo vánočních sádlovkách ho podle chuti nepoznáte.
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena