Kynuté těsto na buchty a koláče

Marně nacházíte opravdu dobrý recept na kynuté těsto? Toto je nasládlé a vhodné na pečení koláčů, buchet apod.


3.79x
75 min

Postup přípravy

Mouku prosejeme do mísy, uděláme v ní důlek, do kterého nalijeme trochu teplého mléka, přisypeme lžičku cukru a rozdrobíme droždí. Necháme vzejít kvásek.

Poté přidáme vše ostatní - zbytek mléka, rostlinný olej, žloutky, sůl a zbytek cukru. Vše zpracujeme vařečkou na tuhé hladké těsto, zpracováváme opravdu důkladně, abychom do těsta dostali vzduch a ono nám krásně vykynulo.

Těsto na buchty a koláče necháme v míse přikryté utěrkou vykynout. Dbáme na uložení do tepla, ne do průvanu. Asi po hodině nám těsto minimálně zdvojnásobí.

Kynuté těsto přeneseme na vál a opatrně vyválíme (při pečení koláče) a přeneseme na plech, nebo z něj odkrajujeme kousky a tvoříme kuličky (buchty).
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kynuté těsto na buchty a koláče

Zpět na recept