Zvěřinový hrnec

Dobrota s vůní lesa. Recept na moc dobré masíčko.


4.714x
90 min
2×

Ingredience

150 gtuk
100 gcibule
40 grajčatový protlak
80 grybízový džem
50 gčervené víno
20 ghladká mouka
300 gkořenová zelenina
20 gmletá sladká paprika
600 gmaso ze zvěřiny
80 glesní ovoce

podle chuti

koření na zvěřinu

Postup přípravy

Cibuli po oloupání nakrájíme na drobné kostičky. Kořenovou zeleninu očistíme.

Na třetině rozpáleného tuku osmažíme polovinu dávky cibule dozlatova, přidáme očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu, kterou opečeme, přidáme rajčatový protlak, sůl, podlijeme vodou nebo vývarem ze zvěřiny a dusíme doměkka.

Na druhé třetině tuku orestujeme cibuli, až je tmavá, přidáme na kostky nakrájené maso ze zvěřiny a restujeme, dokud maso nepustí vlastní šťávu, kterou necháme vydusit na tuk. Zaprášíme mletou paprikou a podlijeme červeným vínem, přidáme koření na zvěřinu a dusíme doměkka. Maso podléváme.
Když je maso skoro hotové, přidáme lesní ovoce, rybízový džem a dodusíme doměkka.

Hotový zeleninový základ rozmixujeme dohladka a zamícháme do masového základu. Podle potřeby vmícháme hladkou mouku na zahuštění. Zvěřinový hrnec necháme společně převařit.

Zvěřinový hrnec podáváme třeba s čerstvým chlebem.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zvěřinový hrnec

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká