Bosenský hrnec

Výborný eintopf z masa a zelí. Na recept je ideální jehněčí, dá se ale použít i maso vepřové.


5.01x
1×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
4 ksrajčata
4 ksbrambory
2 kscibule
2 ksmrkev
2 lžícerajčatový protlak
1 hrstmražený hrášek
0.5 kghlávkové zelí
500 gvepřové plecko
1 hrstfazolové lusky

podle chuti

sůl
mletý pepř
mletá sladká paprika

podle potřeby

sádlo
hladká mouka

Postup přípravy

Maso nakrájíme na asi 2 - 3 cm velké kousky a osolíme. Středně velké brambory přepůlíme, očištěné zelí nakrájíme na deset částí, mrkev a papriku na asi 2 cm velké špalíčky, oloupanou cibuli na čtvrtiny. Česnek oloupeme a utřeme. Do vyššího hrnce pak vrstvíme - sádlo nebo olej, cibule a česnek, mrkev a fazolky a hrášek. Další vrstvu tvoří zelí, na něj pak přijde maso, na maso papriky a rajčata. Poslední vrstvu tvoří brambory. Průběžně vrstvy solíme nebo jinak kořeníme. Přilijeme vodu nebo vývar tak, aby sahala po maso, ne už do něj. Bosenský hrnec postavíme na mírný oheň, přiklopíme pokličkou a dusíme. Délka dušení záleží na druhu použitého masa, většinou cca 3 hodiny. Eintopf rozhodně nemícháme. Čtvrt hodiny před koncem dušení si na pánvi uděláme jíšku, kterou poprášíme paprikou a přidáme protlak. Vše přidáme do bosenského hrnce, zlehka promícháme a už jen krátce povaříme. Bosenský hrnec je velmi sytým pokrmem, který podáváme samotný, případně s chlebem.
user-icon

autor Lenka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bosenský hrnec

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Bosenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena