Bosenský hrnec

Výborný eintopf z masa a zelí. Na recept je ideální jehněčí, dá se ale použít i maso vepřové.


0.00x

Postup přípravy

Maso nakrájíme na asi 2 - 3 cm velké kousky a osolíme. Středně velké brambory přepůlíme, očištěné zelí nakrájíme na deset částí, mrkev a papriku na asi 2 cm velké špalíčky, oloupanou cibuli na čtvrtiny. Česnek oloupeme a utřeme.

Do vyššího hrnce pak vrstvíme - sádlo nebo olej, cibule a česnek, mrkev a fazolky a hrášek. Další vrstvu tvoří zelí, na něj pak přijde maso, na maso papriky a rajčata. Poslední vrstvu tvoří brambory. Průběžně vrstvy solíme nebo jinak kořeníme. Přilijeme vodu nebo vývar tak, aby sahala po maso, ne už do něj.

Bosenský hrnec postavíme na mírný oheň, přiklopíme pokličkou a dusíme. Délka dušení záleží na druhu použitého masa, většinou cca 3 hodiny. Eintopf rozhodně nemícháme. Čtvrt hodiny před koncem dušení si na pánvi uděláme jíšku, kterou poprášíme paprikou a přidáme protlak. Vše přidáme do bosenského hrnce, zlehka promícháme a už jen krátce povaříme.

Bosenský hrnec je velmi sytým pokrmem, který podáváme samotný, případně s chlebem.
user-icon

autor Lenka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bosenský hrnec

Zpět na recept