Kapama

Kapama je pokrm bývalé jugoslávské kuchyně. Vaří se v různých variacích - s vepřovým, jehněčím, ale i kuřecím masem. Vyžaduje dobrý hrnec, nejlépe keramický nebo římský, aby vydržel pečení v troubě.


5.01x
120 min

Ingredience

2 ksvejce
4 ksrajčata
2 kscibule
3 kszelená paprika
500 gvepřová plec
2 kspikantní klobása
200 gbalkánský sýr

podle potřeby

olej
voda

podle chuti

sůl
mletá sladká paprika

Postup přípravy

Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na větší kousky, osolíme a osmahneme krátce na sádle nebo oleji. Rajčata s paprikami a větší cibule očistíme a nakrájíme na kolečka. Klobásku nakrájíme na kousky. Vrstvu zeleniny dáme na dno kameninového hrnce, na zeleninu poklademe maso a klobásku, poprášíme mletou paprikou. Další vrstvu tvoří zelenina a na ni přijde nastrouhaný či na kousky nakrájený balkánský sýr. Poslední vrstvy tvoří maso a zelenina. Kapamu v hrnci podlijeme trochou vody nebo vývaru, přiklopíme a vložíme do vyhřáté trouby, kde vše dusíme zhruba 90 minut, nebo dokud není maso měkké. Těsně před koncem na horní vrstvu rozklepneme vejce na volská oka a necháme krátce dopéct. Kapama je velmi chutný a sytý pokrm.
user-icon

autor Lenka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kapama

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Jugoslávská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena