Vaření.czReceptyZnojemská omáčka s rýží

Znojemská omáčka s rýží

Výborná česká klasika, která nezklame.


0.00x
75 min

Ingredience

20 dkgslanina
2 lžičkysůl
2 kscibule
1 hrnekrýže
1 lžičkamletý pepř
0.5 hrnkuhladká mouka
500 mlhovězí vývar
5 kskyselé okurky
300 ghovězí plec

Postup přípravy

Hovězí maso nakrájíme na kousky, dobře osolíme a opepříme. V kastrolu orestujeme nakrájenou cibuli na trošce tuku, přidáme na kostičky pokrájenou slaninu nebo špek. Cibuli necháme ztmavnout do hněda, přidáme nakrájené maso a orestujeme. Zalijeme vývarem nebo vodou a pozvolna dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme a omáčku podle potřeby zahustíme zaprášením moukou. Nakonec přidáme na drobno pokrájené kyselé okurky a necháme prohřát. Vrátíme maso zpět a ještě chvli povaříme. Podáváme s rýží.

Další výborné recepty z hovězího masa

Budete je milovat! TOP 8 receptů na české omáčky

Co vás jako první napadne, když se řekne typicky české jídlo? Přece omáčka! Tradiční českou kuchyni si bez omáček nedokážeme představit - koprová, svíčková, rajská, ale hlavně kvalitně připravený guláš! Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty našich čtenářů.

Budete

Recept na bramborový guláš s klobásou krok za krokem

Základem dobrého bramborového guláše neboli buřtguláše jsou brambory a kvalitní uzenina. V nouzi můžeme sáhnout i po špekáčku, ale my nedáme dopustit na poctivé klobásy.

Recept

user-icon

autor Veronika

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Znojemská omáčka s rýží

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena