Znojemská omáčka s rýží

Výborná česká klasika, která nezklame.


0.00x
75 min

Postup přípravy

Hovězí maso nakrájíme na kousky, dobře osolíme a opepříme. V kastrolu orestujeme nakrájenou cibuli na trošce tuku, přidáme na kostičky pokrájenou slaninu nebo špek. Cibuli necháme ztmavnout do hněda, přidáme nakrájené maso a orestujeme. Zalijeme vývarem nebo vodou a pozvolna dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme a omáčku podle potřeby zahustíme zaprášením moukou. Nakonec přidáme na drobno pokrájené kyselé okurky a necháme prohřát. Vrátíme maso zpět a ještě chvli povaříme. Podáváme s rýží.


Další výborné recepty z hovězího masa


Budete je milovat! TOP 8 receptů na české omáčky


Co vás jako první napadne, když se řekne typicky české jídlo? Přece omáčka! Tradiční českou kuchyni si bez omáček nedokážeme představit - koprová, svíčková, rajská, ale hlavně kvalitně připravený guláš! Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty našich čtenářů.


Budete


Recept na bramborový guláš s klobásou krok za krokem


Základem dobrého bramborového guláše neboli buřtguláše jsou brambory a kvalitní uzenina. V nouzi můžeme sáhnout i po špekáčku, ale my nedáme dopustit na poctivé klobásy.


Recept

user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Znojemská omáčka s rýží

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká