20 dkg | slanina | |
2 lžičky | sůl | |
2 ks | cibule | |
1 hrnek | rýže | |
1 lžička | mletý pepř | |
0.5 hrnku | hladká mouka | |
500 ml | hovězí vývar | |
5 ks | okurky kyselé | |
300 g | hovězí plec |
Hovězí maso nakrájíme na kousky, dobře osolíme a opepříme. V kastrolu orestujeme nakrájenou cibuli na trošce tuku, přidáme na kostičky pokrájenou slaninu nebo špek. Cibuli necháme ztmavnout do hněda, přidáme nakrájené maso a orestujeme. Zalijeme vývarem nebo vodou a pozvolna dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme a omáčku podle potřeby zahustíme zaprášením moukou. Nakonec přidáme na drobno pokrájené kyselé okurky a necháme prohřát. Vrátíme maso zpět a ještě chvli povaříme. Podáváme s rýží.
Budete je milovat! TOP 8 receptů na české omáčky
Co vás jako první napadne, když se řekne typicky české jídlo? Přece omáčka! Tradiční českou kuchyni si bez omáček nedokážeme představit - koprová, svíčková, rajská, ale hlavně kvalitně připravený guláš! Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty našich čtenářů.
Recept na bramborový guláš s klobásou krok za krokem
Základem dobrého bramborového guláše neboli buřtguláše jsou brambory a kvalitní uzenina. V nouzi můžeme sáhnout i po špekáčku, ale my nedáme dopustit na poctivé klobásy.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena