Hovězí maso si klidně den dopředu prošpikujeme, další den osolíme a zprudka osmahneme ze všech stran. Maso podlijeme vodou, přidáme divoké koření a vaříme do změknutí asi 3 - 4 hodiny. Hovězí maso poté vyndáme z vývaru.
Cibuli oloupeme, kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na hrubo. Na pánvi osmahneme dozlatova nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu. Posypeme lehce cukrem a necháme zkaramelizovat, poté přilijeme 2 lžíce octa a ten necháme lehce vyvařit.
Vše následně zalijeme vývarem z hovězího masa, přidáme tymián a necháme zeleninu rozvařit. Směs potom rozmixujeme tyčovým mixerem a přecedíme přes síto. Omáčku zjemníme smetanou a dochutíme - sůl, cukr, ocet nebo citron. Hovězí maso nakonec nakrájíme na plátky.
Hovězí svíčkovou omáčku podáváme s houskovými knedlíky, ozdobíme plátkem citronu, brusinkami a šlehačkou.