Vaření.czReceptyHovězí svíčková omáčka

Hovězí svíčková omáčka

Recept na klasickou českou specialitu - svíčkovou omáčku s plátkem hovězího masa a houskovými knedlíky.


3.513x
90 min
1×

Ingredience

1 kscibule
1 kelímeksmetana
1 lžičkatymián
1 kghovězí svíčková
400 gkořenová zelenina

podle chuti

cukr
sůl
ocet
divoké koření

na ozdobu

citron
brusinky

Postup přípravy

Hovězí maso si klidně den dopředu prošpikujeme, další den osolíme a zprudka osmahneme ze všech stran. Maso podlijeme vodou, přidáme divoké koření a vaříme do změknutí asi 3 - 4 hodiny. Hovězí maso poté vyndáme z vývaru. Cibuli oloupeme, kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na hrubo. Na pánvi osmahneme dozlatova nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu. Posypeme lehce cukrem a necháme zkaramelizovat, poté přilijeme 2 lžíce octa a ten necháme lehce vyvařit. Vše následně zalijeme vývarem z hovězího masa, přidáme tymián a necháme zeleninu rozvařit. Směs potom rozmixujeme tyčovým mixerem a přecedíme přes síto. Omáčku zjemníme smetanou a dochutíme - sůl, cukr, ocet nebo citron. Hovězí maso nakonec nakrájíme na plátky. Hovězí svíčkovou omáčku podáváme s houskovými knedlíky, ozdobíme plátkem citronu, brusinkami a šlehačkou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hovězí svíčková omáčka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena