Osobně se přiznám, že do dnes nevím, proč se těmto koláčům říká zmrzlé, ale neubírá jim to na chuti
Hodnocení
2.9
/ 5 (48x)
Doba přípravy
75 min
Ingredience
máslo na vymazání formy
těsto
sůl
80 g
máslo
2 ks
žloutek
200 ml
smetana
1 ks
citron
40 g
droždí
50 g
cukr krupice
500 g
polohrubá mouka
náplň
zavařenina
Postup přípravy
Citron spaříme horkou vodou, osušíme a nastrouháme z něj kůru.
Do mouky rozdrobíme kvasnice, tuk, promícháme s cukrem, solí, citronovou kůrou a pomocí smetany a žloutků zpracujeme hladké těsto, které vyválíme na plát asi 0,5 cm silný.
Vykrajujeme z něj kulaté koláčky, na každém vytlačíme střed, který naplníme zavařeninou. Koláčky necháme vykynout na vymazaném plechu.
Po vykynutí je rychle upečeme v horké troubě.
Hotové koláče ozdobíme moučkovým cukrem a můžeme podávat.