Žemlovka z toustového chleba s jablky

Jednoduchý recept na žemlovku s tvarohem a jablky.


0.00x
60 min

Postup přípravy

Jablka nastrouháme na hrubo a smícháme je se skořicí a vanilkovým cukrem.
V další nádobě smícháme měkky tvaroh s cukrem podle potřeby a vejce.
Poté si v jiné nádobě metlou smícháme vejce s mlékem a cukrem podle potřeby. Plech nebo pekáč vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.

Vezmeme toustový plátek, namočíme ho ve směsi na obalení (mléko, vejce, cukr) a položíme na dno plechu, takto vyskládáme celou spodní část plechu, poté na to rozetřeme směs s tvarohem, přidáme směs s jablky a rovnoměrně rozprostřeme. Pokračujeme další vrstvou namočených toustů a na závěr poklademe plátky másla. 

Žemlovku z toustového chleba s jablky pečeme na 180 °C cca 45 minut. Povrch žemlovky by měl být zlatavý. Po upečení můžeme ihned podávat. 

Tip: Do první náplně lze přidat i rozinky, pokud je máme rádi. Místo toustu můžeme použít veku.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Žemlovka z toustového chleba s jablky

Zpět na recept