Vaření.czReceptyŽemlovka z toustového chleba s jablky

Žemlovka z toustového chleba s jablky

Jednoduchý recept na žemlovku s tvarohem a jablky.


1.01x
60 min
1×

Ingredience

plátekmáslo
24 plátkůchléb toustový

na obalení

3 ksvejce
750 mlmléko

náplň 2

2 ksvejce
cukr krystal
500 gměkký tvaroh

náplň 1

5 ksjablko
1 lžičkamletá skořice
2 balíčkyvanilkový cukr

podle potřeby

máslo na vymazání formy
strouhanka na vysypání

Postup přípravy

Jablka nastrouháme na hrubo a smícháme je se skořicí a vanilkovým cukrem. V další nádobě smícháme měkky tvaroh s cukrem podle potřeby a vejce. Poté si v jiné nádobě metlou smícháme vejce s mlékem a cukrem podle potřeby. Plech nebo pekáč vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Vezmeme toustový plátek, namočíme ho ve směsi na obalení (mléko, vejce, cukr) a položíme na dno plechu, takto vyskládáme celou spodní část plechu, poté na to rozetřeme směs s tvarohem, přidáme směs s jablky a rovnoměrně rozprostřeme. Pokračujeme další vrstvou namočených toustů a na závěr poklademe plátky másla. Žemlovku z toustového chleba s jablky pečeme na 180 °C cca 45 minut. Povrch žemlovky by měl být zlatavý. Po upečení můžeme ihned podávat. Tip: Do první náplně lze přidat i rozinky, pokud je máme rádi. Místo toustu můžeme použít veku.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Žemlovka z toustového chleba s jablky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena