Vánočková žemlovka

Vyzkoušejte úžasnou vánočkovou žemlovku s tvarohem, jablky a skořicí. Chutná i těm, kteří mají na klasickou žemlovku negativní vzpomínky z dětství.


0.00x
60 min

Ingredience

1 špetkasůl
3 ksvejce
300 mlmléko
5 ksjablko
1 ksvánočka
3 lžičkymletá skořice
1 balenívanilkový cukr
250 gtvaroh ve vaničce
250 gtvaroh v alobalu

podle chuti

cukr

podle potřeby

máslo

Postup přípravy

Vánočku nakrájíme na plátky a zapékací mísu či pekáč vymažeme máslem.   Připravíme si tvarohovou náplň, tedy v misce smícháme jeden tvaroh z vaničky, jeden z alobalu a osladíme podle chuti. V jiné misce si smícháme žloutky s mlékem. Oddělené bílky vyšleháme do sněhu se špetkou soli a 2 lžícemi krystalového cukru. Jablka očistíme a nakrájíme na plátky. Dno vymazaného pekáče pokryjeme plátky vánočky, potřeme smíchanými žloutky s mlékem, navrstvíme polovinu tvarohové náplně, poklademe jablky, posypeme skořicí a vanilkovýcm cukrem. Můžeme přidat i rozinky, ořechy, plátky mandlí apod. Zatřeme zbytkem tvarohové náplně, opět poklademe plátky vánočky a rovnoměrně zalijeme zbytkem žloutků s mlékem. Shora ještě dáme plátky másla a takto připravenou vánočkovou žemlovku pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C cca 40 minut. Deset minut před koncem pečení žemlovku vyndáme z trouby, naneseme sníh z bílků a necháme dopéci dozlatova. Hotovou vánočkovou žemlovku servírujeme ještě teplou, například jako sladký oběd.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vánočková žemlovka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena