Vánočková žemlovka

Vyzkoušejte úžasnou vánočkovou žemlovku s tvarohem, jablky a skořicí. Chutná i těm, kteří mají na klasickou žemlovku negativní vzpomínky z dětství.


0.00x
60 min

Postup přípravy

Vánočku nakrájíme na plátky a zapékací mísu či pekáč vymažeme máslem.  

Připravíme si tvarohovou náplň, tedy v misce smícháme jeden tvaroh z vaničky, jeden z alobalu a osladíme podle chuti. V jiné misce si smícháme žloutky s mlékem. Oddělené bílky vyšleháme do sněhu se špetkou soli a 2 lžícemi krystalového cukru.

Jablka očistíme a nakrájíme na plátky.

Dno vymazaného pekáče pokryjeme plátky vánočky, potřeme smíchanými žloutky s mlékem, navrstvíme polovinu tvarohové náplně, poklademe jablky, posypeme skořicí a vanilkovýcm cukrem. Můžeme přidat i rozinky, ořechy, plátky mandlí apod. Zatřeme zbytkem tvarohové náplně, opět poklademe plátky vánočky a rovnoměrně zalijeme zbytkem žloutků s mlékem.

Shora ještě dáme plátky másla a takto připravenou vánočkovou žemlovku pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C cca 40 minut. Deset minut před koncem pečení žemlovku vyndáme z trouby, naneseme sníh z bílků a necháme dopéci dozlatova.

Hotovou vánočkovou žemlovku servírujeme ještě teplou, například jako sladký oběd.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vánočková žemlovka

Zpět na recept