Žemlovka, na kterou lze použít nejen rohlíky, ale klidně i zbylý mazanec z Velikonoc. Jedná se o starý rodinný recept jedné pisatelky. Hned jsem ho musela vyzkoušet a vážně je to delikatesa.
5 lžic | cukr |
5 ks | vejce |
125 g | máslo |
0.5 l | mléko |
3 ks | jablko |
8 ks | rohlík |
10 lžic | mleté vlašské ořechy |
1 balíček | skořicový cukr |
podle potřeby | |
---|---|
máslo | |
strouhanka | |
na ozdobu | |
cukr moučka |
Zůstal vám mazanec z Velikonoc? Zkuste jej zapéct nebo použít na žemlovku!
Čtyři dokonalé recepty, jak zpracovat mazanec či jiné sladké pečivo z Velikonoc. U žemlovky stačí zaměnit rohlíky za pečivo, které vám zůstalo, výsledná chuť bude ještě lepší! A bonus navíc? Díky minimu potřebných surovin i něco ušetříte.
autor Moravanda
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena