Zelný boršč s masem

Další varianta známého ruského receptu.


4.716x
0

Ingredience

1 lžičkacukr
2 stroužkyčesnek
1-2 lžíceolej
sůl
ocet
200 gbrambory
0.5 kscibule
kmín
0.3 ksceler
1.2 lvoda
1 ksmrkev
1 kspetržel
1 lžícerajčatový protlak
hřebíček
200 gzelí
bobkový list
200 gzakysaná smetana
celý pepř
1 lžícesterilovaný hrášek
0.5 červená řepa
200 glibové maso

Postup přípravy

Zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme. Maso nakrájíme na kostky.

Nakrájenou cibuli zpěníme na oleji. Přidáme maso, orestujeme a zalijeme vodou.
Přidáme nahrubo nakrájenou nebo nastrouhanou kořenovou zeleninu, zelí nakrájené na nudličky, koření, jeden celý stroužek česneku a osolíme. Zelný boršč s masem vaříme asi 20 - 30 minut. Před dovařením přidáme sterilizovaný hrášek, prolisovaný česnek, protlak a červenou řepu, kterou jsme zvlášť uvařili a nakrájeli na plátky. Zelný boršč s masem necháme přejít varem. Ochutíme solí a octem.

Zelný boršč s masem rozdělíme a na talířích dáme do polévky smetanu.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelný boršč s masem

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká