Zelňačka

Přesnídávková polévka z uzených žebírek.


3.927x
60 min
2×

Postup přípravy

Žebra uvaříme, vývar přecedíme a maso obereme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.

Cibulku oloupeme a nasekáme nadrobno. Společně se zelím ji podusíme na trošce oleje a přidáme i papriku.

Do vývaru po masu dáme brambory, krupky a opět přivedeme k varu. Jakmile je vše téměř měkké, přidáme podušené zelí. Nakonec do polévky vsypeme nakrájené maso. Zelňačku již jen krátce prohřejeme.

Hotovou zelňačku rozdělíme do talířů a můžeme podávat. Zelňačka je nejlepší s čerstvým pečivem.
user-icon

autor jeptiška


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelňačka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká