Zelňačka

Přesnídávková polévka z uzených žebírek.


3.927x
60 min
2×

Ingredience

2 ksbrambory
1 kscibule
0.5 balíčkumletá sladká paprika
1 balíčekkysané zelí
0.8 kguzené žebro
1 hrstpšeničné krupky

podle potřeby

olej

Postup přípravy

Žebra uvaříme, vývar přecedíme a maso obereme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibulku oloupeme a nasekáme nadrobno. Společně se zelím ji podusíme na trošce oleje a přidáme i papriku. Do vývaru po masu dáme brambory, krupky a opět přivedeme k varu. Jakmile je vše téměř měkké, přidáme podušené zelí. Nakonec do polévky vsypeme nakrájené maso. Zelňačku již jen krátce prohřejeme. Hotovou zelňačku rozdělíme do talířů a můžeme podávat. Zelňačka je nejlepší s čerstvým pečivem.
user-icon

autor jeptiška

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zelňačka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena