Zelňačka s vepřovým masem

Jednoduchá polévka vyzkoušená podle stejnojmenného francouzského filmu, kde ji vařil a hlavně neodolatelně nabízel k jídlu Louis de Funes.


4.116x
75 min
1×

Postup přípravy

Mrkev očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli nasekáme. Část nakrouhaného zelí, které připravujeme k naložení nebo nakrájenou malou hlávku zelí dáme společně s ostatními ingrediencemi vařit. Pro mlsnější jazýčky můžeme ještě přidat kousek na kostky nakrájeného vepřového masa.

Vše necháme vařit zhruba hodinu až do změknutí. Poté případně osolíme podle chuti a můžeme hned podávat. Chutná dobře s opraženou houskou, kterou před podáváním dáme na talíř a polévkou přelijeme.

Vaříme-li zelňačku s vepřovým masem v tiitanovém nádobí, můžeme nakrájené cibule před vařením lehce orestovat na másle.
user-icon

autor Tomáš N.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelňačka s vepřovým masem

Zpět na recept