Vaření.czReceptyZelňačka s uzeným kolenem

Zelňačka s uzeným kolenem

Je to chutné jídlo a celkem rychle z hotové, i s celou přípravou trvá jen necelou 1 hodinu.


4.726x
60 min
9×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
2 lžičkysůl
200 gbrambory
50 gcibule
50 mlsmetana
1 snítkakmín
1 gsádlo
2 lístkybobkový list
3 ksnové koření
50 ghladká mouka
4 kscelý pepř
10 gmletá sladká paprika
300 gkysané zelí
1 kostkazeleninový bujon
1 střikpolévkové koření
400 guzené koleno

Postup přípravy

Koleno uvaříme doměkka. Měkké koleno vyjmeme. Do vývaru dáme pokrájené zelí, bobkový list, nové koření, kmín a osolíme, pak přidáme brambory a vaříme doměkka. Zelňačku ochutíme pepřem, prolisovaným česnekem, polévkovým kořením a kostkou zeleninového bujonu. Na sádle osmažíme najemno nakrájenou cibuli, mouku, sundáme ze sporáku a vmícháme sladkou papriku. Jíšku vmícháme do vařící polévky a promícháme metličkou, ještě chvíli povaříme. Nakonec do zelňačky vložíme zpět maso z uzeného kolena nakrájené na kostky a zjemníme smetanou. Zelňačku s uzeným kolenem podáváme s pečivem nebo bez.
user-icon

autor luci12

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zelňačka s uzeným kolenem

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena