Zelňačka s uzeným kolenem

Je to chutné jídlo a celkem rychle z hotové, i s celou přípravou trvá jen necelou 1 hodinu.


4.726x
60 min
9×

Postup přípravy

Koleno uvaříme doměkka. Měkké koleno vyjmeme.

Do vývaru dáme pokrájené zelí, bobkový list, nové koření, kmín a osolíme, pak přidáme brambory a vaříme doměkka. Zelňačku ochutíme pepřem, prolisovaným česnekem, polévkovým kořením a kostkou zeleninového bujonu.

Na sádle osmažíme najemno nakrájenou cibuli, mouku, sundáme ze sporáku a vmícháme sladkou papriku. Jíšku vmícháme do vařící polévky a promícháme metličkou, ještě chvíli povaříme.

Nakonec do zelňačky vložíme zpět maso z uzeného kolena nakrájené na kostky a zjemníme smetanou.

Zelňačku s uzeným kolenem podáváme s pečivem nebo bez.
user-icon

autor luci12


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelňačka s uzeným kolenem

Zpět na recept