Zelňačka s krupkami

Polévka, kterou má babička připravovala v době adventu. Lze ji ale vařit po celý rok.


3.186x
35 min

Postup přípravy

Krupky propláchneme vodou, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přidáme pokrájené zelí včetně nálevu. Opatrně vaříme a mícháme, aby se krupky nepřipálili.

Mezitím nakrájíme slaninu na kostičky, částečně vyškvaříme, přidáme oloupanou a posekanou cibulku, mouku a připravíme jíšku. Podlijeme troškou vody a vaříme přibližně 10 minut.

Poté jíšku přidáme do polévky, vsypeme škvarky, prohřejeme a podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelňačka s krupkami

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.