Zelňačka s knedlíčky

Recept na další variaci na klasickou zelňačku, tentokrát s knedlíčky z žemle, vepřového masa a pikantní klobásy.


4.04x
45 min

Ingredience

10 dkgslanina
1 špetkasůl
1.2 lvývar
2 ksbrambory
1 špetkamajoránka
1 kscibule
1 lžičkakmín
0.5 ksceler
2 lžícesádlo
2 ksmrkev
1 kspetržel
1 ksbobkový list
2 lžícehladká mouka
1 lžícečerstvá petrželka
1 lžícemletá sladká paprika
1 špetkamletý černý pepř

na potření

olej

směs

1 ksvejce
1 ksžemle
20 dkgvepřové maso
1 kspapriková klobása

Postup přípravy

Brambory, cibuli, menší celer, petržel a mrkev oloupeme. Cibuli nakrájíme na jemno, zeleninu na menší kostičky a brambory na větší kostky. Slaninu pokrájíme na kostičky.

V hrnci na sádle vyškvaříme slaninu, přidáme cibuli a osmažíme dozlatova. Zasypeme moukou, chvíli restujeme, poprášíme paprikou, promícháme a zalijeme vodou nebo vývarem. Dobře rozšleháme, přidáme zeleninu, brambory, zelí, pepř, kmín, bobkový list a osolíme. Vaříme do změknutí zeleniny a brambor.

Mezitím připravíme knedlíčky. Vepřové maso a klobásu umeleme, žemli nakrájíme na jemno, zalijeme rozšlehaným vejcem, smícháme s masem, solí, bylinkami a pepřem. Tvoříme malé knedlíčky, které poklademe na plech, potřeme olejem a v troubě upečeme dozlatova.

Zelňačku nalijeme na talíř, podle chuti můžeme vylepšit kysanou smetanou, vložíme knedlíčky a podáváme na stůl k jídlu.
user-icon

autor lumik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelňačka s knedlíčky

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena