Zelňačka alá Míla

Recept na zelňačku s klobásou (a kyselou smetanou) vařenou v jednom hrnci. Jednoduše a rychle připravená polévka.


4.841x
45 min
5×

Postup přípravy

Cibuli i brambory oloupeme. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky, brambory na kostky. Nakrájíme i klobásu.

Do hrnce nalijeme olej a přidáme cibuli. Necháme zpěnit a přidáme nakrájenou klobásu a osmahneme. Zasypeme červenou paprikou a hladkou moukou a opět lehce osmahneme. Zalijeme studenou vodou a přidáme na kostičky nakrájené brambory, sůl, bobkový list, nové koření, celý pepř a vaříme, dokud brambory nezměknou. Do polévky přidáme překrájené zelí. Po 10 - 15 minutách je hotovo. Na zjemnění chuti přidáme do zelňačky alá Míla šlehačku, kysanou smetanu nebo creme fraiche.

Zelňačku alá Míla rozdělíme do hlubokých talířů a podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelňačka alá Míla

Zpět na recept