Zelňačka alá Míla

Recept na zelňačku s klobásou (a kyselou smetanou) vařenou v jednom hrnci. Jednoduše a rychle připravená polévka.


4.841x
45 min
5×

Ingredience

2.5 lžíceolej
2 ksbrambory
2 listybobkový list
3 kuličkynové koření
250 mlkysaná smetana
2 lžícehladká mouka
1 ksvětší cibule
2 lstudená voda
6 kuličekčerný pepř
2 kspikantní klobása
1 lžícemletá sladká paprika
1 sklenicekysané zelí

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Cibuli i brambory oloupeme. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky, brambory na kostky. Nakrájíme i klobásu. Do hrnce nalijeme olej a přidáme cibuli. Necháme zpěnit a přidáme nakrájenou klobásu a osmahneme. Zasypeme červenou paprikou a hladkou moukou a opět lehce osmahneme. Zalijeme studenou vodou a přidáme na kostičky nakrájené brambory, sůl, bobkový list, nové koření, celý pepř a vaříme, dokud brambory nezměknou. Do polévky přidáme překrájené zelí. Po 10 - 15 minutách je hotovo. Na zjemnění chuti přidáme do zelňačky alá Míla šlehačku, kysanou smetanu nebo creme fraiche. Zelňačku alá Míla rozdělíme do hlubokých talířů a podáváme.
user-icon

autor mahomat


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelňačka alá Míla

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena