Zelná polévka s fazolemi a slaninou

Polévka z čerstvého zelí s mlékem, sterilovanými fazolemi, bramborem a slaninou.


4.750x
35 min
10×

Postup přípravy

Brambory oloupeme a uvaříme v osolené a okmínované vodě doměkka. Čerstvé bílé zelí očistíme a nakrouháme najemno. Fazole necháme okapat. Mléko prošleháme s moukou. Slaninu necháme nasucho rozškvařit.

Zelí nakrouháme najemno a v sítu spaříme vařící vodou. Vložíme do hrnce, zalijeme vývarem a uvaříme doměkka. Vše zalijeme mlékem s moukou, přidáme fazole a krátce povaříme. Polévku podle chuti osolíme, opepříme a zjemníme máslem.

Vařené brambory rozdělíme na porce, přelijeme zelnou polévkou s fazolemi a ozdobíme opečenou slaninou. Zelnou polévku s fazolemi a slaninou podáváme s pečivem.





Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelná polévka s fazolemi a slaninou

Zpět na recept