Vaření.czReceptyZelná polévka s fazolemi a slaninou

Zelná polévka s fazolemi a slaninou

Polévka z čerstvého zelí s mlékem, sterilovanými fazolemi, bramborem a slaninou.


4.750x
35 min
10×

Ingredience

2 lžícemáslo
3 ksbrambory
250 mlmléko
1-2 lžícehrubá mouka
6 plátkůanglická slanina
300 gbílé hlávkové zelí
150 gčervené fazole v nálevu

podle chuti

sůl
kmín
mletý černý pepř

podle potřeby

500 mlvývar

Postup přípravy

Brambory oloupeme a uvaříme v osolené a okmínované vodě doměkka. Čerstvé bílé zelí očistíme a nakrouháme najemno. Fazole necháme okapat. Mléko prošleháme s moukou. Slaninu necháme nasucho rozškvařit. Zelí nakrouháme najemno a v sítu spaříme vařící vodou. Vložíme do hrnce, zalijeme vývarem a uvaříme doměkka. Vše zalijeme mlékem s moukou, přidáme fazole a krátce povaříme. Polévku podle chuti osolíme, opepříme a zjemníme máslem. Vařené brambory rozdělíme na porce, přelijeme zelnou polévkou s fazolemi a ozdobíme opečenou slaninou. Zelnou polévku s fazolemi a slaninou podáváme s pečivem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelná polévka s fazolemi a slaninou

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena