Zelná bramboračka

Recept na bramboračku s kysaným zelím, která je zahuštěná cibulovou jíškou a zjemněná kysanou smetanou. Petrželka dodá polévce svěží barvu.


3.0468x
35 min

Ingredience

2 ksvejce
4 ksbrambory
1 kscibule
1 šálekkysaná smetana
500 gkysané zelí

podle chuti

sůl
kmín
mletý pepř

podle potřeby

máslo
hladká mouka

Postup přípravy

Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky, zalijeme horkou osolenou vodou, přidáme kmín a povaříme doměkka. Zelí nakrájíme a v osolené vodě také uvaříme doměkka. Mezitím si připravíme cibulovou jíšku: Na másle osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a za stálého míchání smažíme do žlutého zabarvení. Brambory vlijeme s vývarem k zelí, přidáme jíšku a povaříme. Za stálého míchání přilijeme smetanu, necháme přejít varem, vmícháme rozšlehané vejce, osolíme a opepříme. Na závěr přidáme do zelné bramboračky nadrobno nasekanou petrželku. Zelná bramboračka je dobrá samotná, ale větší jedlíci si ji mohou dát s krajícem čerstvého chleba.
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zelná bramboračka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena