Zelná bramboračka

Recept na bramboračku s kysaným zelím, která je zahuštěná cibulovou jíškou a zjemněná kysanou smetanou. Petrželka dodá polévce svěží barvu.


3.0468x
35 min

Postup přípravy

Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky, zalijeme horkou osolenou vodou, přidáme kmín a povaříme doměkka. Zelí nakrájíme a v osolené vodě také uvaříme doměkka.

Mezitím si připravíme cibulovou jíšku: Na másle osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a za stálého míchání smažíme do žlutého zabarvení. Brambory vlijeme s vývarem k zelí, přidáme jíšku a povaříme. Za stálého míchání přilijeme smetanu, necháme přejít varem, vmícháme rozšlehané vejce, osolíme a opepříme. Na závěr přidáme do zelné bramboračky nadrobno nasekanou petrželku.

Zelná bramboračka je dobrá samotná, ale větší jedlíci si ji mohou dát s krajícem čerstvého chleba.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelná bramboračka

Zpět na recept