Zelí z kedlubny

Také máte ve spíži velkou kedlubnu a nevíte, co z ní připravit? Uvařte si kedlubnové zelí.


3.1117x
45 min
1×

Postup přípravy

Obří kedlubnu oloupeme a nastrouháme nahrubo. Pokud nemáme obří kedlubnu, použijeme více menších. Vložíme ji do většího kastrolu, zalijeme vodou, přidáme ocet, sůl, kmín a cukr. Vaříme, dokud není kedlubna měkká. Připravíme si světlou jíšku z másla a hladké mouky. V průběhu vaření jíšku přidáme ke kedlubně a dobře promícháme. Vaříme ještě asi 10 minut, občas promícháme, aby se nám zelí nepřipálilo. Zelí z kedlubny podáváme se sekanou, pečeným masem a knedlíky nebo brambory. V podstatě jej můžeme podávat s čímkoliv.
user-icon

autor Stáňa

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zelí z kedlubny

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena