Zelí z kedlubny

Také máte ve spíži velkou kedlubnu a nevíte, co z ní připravit? Uvařte si kedlubnové zelí.


3.1117x
45 min
1×

Postup přípravy

Obří kedlubnu oloupeme a nastrouháme nahrubo. Pokud nemáme obří kedlubnu, použijeme více menších.

Vložíme ji do většího kastrolu, zalijeme vodou, přidáme ocet, sůl, kmín a cukr. Vaříme, dokud není kedlubna měkká.

Připravíme si světlou jíšku z másla a hladké mouky. V průběhu vaření jíšku přidáme ke kedlubně a dobře promícháme. Vaříme ještě asi 10 minut, občas promícháme, aby se nám zelí nepřipálilo.

Zelí z kedlubny podáváme se sekanou, pečeným masem a knedlíky nebo brambory. V podstatě jej můžeme podávat s čímkoliv.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelí z kedlubny

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká