Očištěnou mrkev nakrájíme na slabé proužky. Ve 200 ml horké vody rozpustíme jednu polovinu bylinkové kostky, přidáme 1 lžíci olivového oleje, přelijeme do hrnce, přisypeme mrkev a přivedeme k varu.
Krátce povaříme. K vývaru nasypeme kuskus a důkladně promícháváme, dokud se voda nevstřebá do kuskusu. Zakryjeme pokličkou a necháme asi 15 minut stát, kuskus nabobtná.
Během této doby si omyjeme, očistíme a nakrájíme zeleninu. Rajčata a okurku na malé kousky a kostičky, petrželku nasekáme nadrobno, jarní cibulku na kolečka.
Nakrájenou zeleninu zamícháme do kuskusu, zakapeme vymačkanou šťávou z citronu, opepříme a podle chuti přisolíme.
Zeleninový salát s kuskusem rozdělíme do misek. Na každou porci nalijeme asi 2 lžíce bílého jogurtu, ozdobíme plátkem citronu, případně zbytkem nakrájené zeleniny.