Zeleninový boršč se sýrem

Recept z bulharské kuchyně na hustou zeleninovou polévku.


3.02x
45 min

Postup přípravy

Očištěné papriky, zelí, fazolky a malou tykev nakrájíme na malé kousky. Rajčata spaříme a oloupeme, nakrájíme je na kostičky. Petrželku nasekáme a sýr nastrouháme.

Papriky se zelím, fazolkami a tykví vložíme do vroucího vývaru a uvaříme do poloměkka. Poté přidáme světlou jíšku připravenou z másla a mouky, dobře ji v polévce rozmícháme. Osolíme, opepříme a vmícháme rajčata. Zeleninový boršč vaříme do změknutí zeleniny. Pak už jen vmícháme petrželku, sýr rozmíchaný v mléce a jen lehce přihřejeme.

Zeleninový boršč se sýrem rozlijeme do hlubokých misek a podáváme s čerstvým chlebem.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zeleninový boršč se sýrem

Zpět na recept