Zeleninový boršč se sýrem

Recept z bulharské kuchyně na hustou zeleninovou polévku.


3.02x
45 min

Ingredience

30 gmáslo
1 hrnekmléko
2 ksrajče
100 gzelí
1 lžícehladká mouka
2 kszelená paprika
9 dlzeleninový vývar
2 lžícetvrdý sýr
100 gzelené fazolky
1 kstykev

podle chuti

sůl
mletý pepř
čerstvá petrželka

Postup přípravy

Očištěné papriky, zelí, fazolky a malou tykev nakrájíme na malé kousky. Rajčata spaříme a oloupeme, nakrájíme je na kostičky. Petrželku nasekáme a sýr nastrouháme.

Papriky se zelím, fazolkami a tykví vložíme do vroucího vývaru a uvaříme do poloměkka. Poté přidáme světlou jíšku připravenou z másla a mouky, dobře ji v polévce rozmícháme. Osolíme, opepříme a vmícháme rajčata. Zeleninový boršč vaříme do změknutí zeleniny. Pak už jen vmícháme petrželku, sýr rozmíchaný v mléce a jen lehce přihřejeme.

Zeleninový boršč se sýrem rozlijeme do hlubokých misek a podáváme s čerstvým chlebem.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zeleninový boršč se sýrem

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Bulharská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena