Zeleninový boršč s masem

Skvělá polévka, která chutná a zasytí.


3.6187x
120 min
4×

Postup přípravy

Maso podle potřeby očistíme a nakrájíme na kousky. Uzeninu, nejlépe klobásky, nakrájíme na kostičky nebo půl kolečka. Zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme najemno. Brambory nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme.

Řepu uvaříme téměř doměkka. Uvařenou řepu scedíme a nakrájíme na proužky. Můžeme ji vařit během přípravy polévky. Pokud se nám s ní nechce vařit, můžeme použít sterilovanou.

V hrnci rozehřejeme olej a zpěníme na něm cibuli. Přidáme maso, uzeninu, koření a vše krátce a zprudka osmahneme, aby se maso zatáhlo. Směs zalijeme vodou a asi 15 minut vaříme. Pak přidáme brambory, zeleninu, česnek, protlak a vše uvaříme doměkka.

Do hotové polévky vložíme proužky uvařené červené řepy, zelí (i sterilované) a okapaný sterilovaný hrášek. Nakonec přidáme kostku masoxu, osolíme podle chuti, přikyselíme či přisladíme.

Zeleninový boršč s masem rozdělíme do talířů či misek. Každou porci ozdobíme lžící smetany.
user-icon

autor Brelan 1


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zeleninový boršč s masem

Zpět na recept