Zeleninový boršč s masem

Skvělá polévka, která chutná a zasytí.


3.6187x
120 min
4×

Ingredience

40 golej
1 kscibule
1 plechovkarajčatový protlak
1 kostkamasox
150 gbílé zelí
300 gbrambor
100 ghovězí maso
100 gkořenová zelenina
1 lžícesterilovaný hrášek
150 gčervená řepa
100 gvepřové maso

podle chuti

10 gcukr
2-3 stroužkyčesnek
kmín
100 guzenina
hřebíček
bobkový list
celý černý pepř

na ozdobu

2 dlzakysaná smetana

Postup přípravy

Maso podle potřeby očistíme a nakrájíme na kousky. Uzeninu, nejlépe klobásky, nakrájíme na kostičky nebo půl kolečka. Zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme najemno. Brambory nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme. Řepu uvaříme téměř doměkka. Uvařenou řepu scedíme a nakrájíme na proužky. Můžeme ji vařit během přípravy polévky. Pokud se nám s ní nechce vařit, můžeme použít sterilovanou. V hrnci rozehřejeme olej a zpěníme na něm cibuli. Přidáme maso, uzeninu, koření a vše krátce a zprudka osmahneme, aby se maso zatáhlo. Směs zalijeme vodou a asi 15 minut vaříme. Pak přidáme brambory, zeleninu, česnek, protlak a vše uvaříme doměkka. Do hotové polévky vložíme proužky uvařené červené řepy, zelí (i sterilované) a okapaný sterilovaný hrášek. Nakonec přidáme kostku masoxu, osolíme podle chuti, přikyselíme či přisladíme. Zeleninový boršč s masem rozdělíme do talířů či misek. Každou porci ozdobíme lžící smetany.
user-icon

autor Brelan 1


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zeleninový boršč s masem

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Ruská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena