Zeleninovo-prosový nákyp

Smícháním chutí zeleniny a obilniny (proso) vznikne velmi chutné jídlo.


5.07x
60 min

Ingredience

2 ksvejce
1 kscibule
2 kskarotka
100 gmozzarella
1 ksčervená paprika
5 dlzeleninový vývar
1 svazekpetrželová nať
mletý černý pepř
mořská sůl
100 gsýr gouda
200 gproso
1 ksčesneková nať
2 lžícemáslo nebo neztužený rostlinný tuk
0.5 svazkucitronová nedovka
100 gblanšírovaný hrách
pampeliškové lístky

podle potřeby

olej na vymazání

Postup přípravy

V hrnci zahřejeme máslo nebo rostlinný tuk a opražíme v něm nadrobno posekanou cibuli. Přidáme očištěnou, umytou a na kostičky pokrájenou zeleninu, hrách a krátce spolu podusíme. K podušené zelenině přimícháme promyté proso, doplníme zeleninovým vývarem a přikryté necháme 20 minut pomalu vařit.

Směs odstavíme a přidáme posekané bylinky, vejce a nastrouhaný sýr goudu. Osolíme, ochutíme mletým černým pepřem a dáme do vymazané nákypové formy. Obložíme plátky mozzarelly a v troubě předehřáté na 200 °C zapékáme zeleninovo-prosový nákyp 15 - 20 minut.

Po vyjmutí z trouby zeleninovo-prosový nákyp ihned podáváme.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zeleninovo-prosový nákyp

Zpět na recept