Zeleninovo-prosový nákyp

Smícháním chutí zeleniny a obilniny (proso) vznikne velmi chutné jídlo.


5.07x
60 min

Ingredience

2 ksvejce
1 kscibule
2 kskarotka
100 gmozzarella
1 kspaprika červená
5 dlzeleninový vývar
1 svazekpetrželová nať
mletý černý pepř
mořská sůl
100 ggouda
200 gproso
1 ksčesneková nať
2 lžícemáslo nebo neztužený rostlinný tuk
0.5 svazkucitronová nedovka
100 gblanšírovaný hrách
pampeliškové listy

podle potřeby

olej na vymazání

Postup přípravy

V hrnci zahřejeme máslo nebo rostlinný tuk a opražíme v něm nadrobno posekanou cibuli. Přidáme očištěnou, umytou a na kostičky pokrájenou zeleninu, hrách a krátce spolu podusíme. K podušené zelenině přimícháme promyté proso, doplníme zeleninovým vývarem a přikryté necháme 20 minut pomalu vařit. Směs odstavíme a přidáme posekané bylinky, vejce a nastrouhaný sýr goudu. Osolíme, ochutíme mletým černým pepřem a dáme do vymazané nákypové formy. Obložíme plátky mozzarelly a v troubě předehřáté na 200 °C zapékáme zeleninovo-prosový nákyp 15 - 20 minut. Po vyjmutí z trouby zeleninovo-prosový nákyp ihned podáváme.
user-icon

autor Ludvo

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zeleninovo-prosový nákyp

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena