Rýžový nákyp s vanilkou

Recept na vanilkou provoněný rýžový nákyp.


0.00x
15 min

Ingredience

1 lmléko
200 grýže
75 gcukr krupice
4 plátkyželatina
0.3 lsmetana ke šlehání
1 ksvanilkový lusk

Postup přípravy

Vanilkový lusk rozřízneme. Vnitřek vyškrábeme přímo nad mlékem, použijeme každé černé vanilkové zrníčko. Necháme přejít varem. Přidáme rýži, vaříme a vmícháme cukr. Želatinu namočíme, vymačkáme, za stálého míchání při nízké teplotě rozpustíme a vmícháme do rýže. Na závěr ušleháme smetanu a také vmícháme do rýže. Rýžový nákyp s vanilkou necháme před podáváním vychladnout. Podáváme jako dezert.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rýžový nákyp s vanilkou

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně
Kuchařky
Dezert

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena