Veganský jablečný jahelnik

Vynikající sladký nákyp s jablky, který můžete mít i jako zdravou svačinku.


5.04x
60 min

Ingredience

1 lžíceskořice
1 hrstrozinky
5 ksjablka
250 gjáhly
1 hrstvlašské ořechy
3 lžícedatlový sirup
600 mlrostlinné mléko

poleva

100 gcukr moučka
1 konzervanálev z cizrny

Postup přípravy

Jáhly si dáme do hrnce a zalijeme vroucí vodou, vodu slijeme a raději ještě jednou opakujeme. Jáhly se musí spařit, jinak by měly hořkou chuť. Takto připravené jáhly zalijeme 600 ml rostlinného mléka a pomalu vaříme, dokud nedosáhneme kašovité konzistence.

Jablka oloupeme a nastrouháme na struhadle najemno. Dáme do mísy a přidáme hrst rozinek, nasekané vlašske ořechy, skořici a datlový sirup. Promícháme a tuto směs zamícháme do připravených jahel.

Formu si vyložíme pečícím papírem a těsto do ní přendáme.

Připravíme si veganský sníh na koláč. Použijeme nálev z plechovky s cizrnou. Tento nálev vyšleháme  šlehačem do pěny a poté přidáme moučkový cukr a ještě chvíli šleháme. Veganský sníh nalijeme na koláč a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů na 40 minut.

Veganský jahelník necháme vychladnout a pak podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Veganský jablečný jahelnik

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká