Vaření.czReceptyVeganský jablečný jahelnik

Veganský jablečný jahelnik

Vynikající sladký nákyp s jablky, který můžete mít i jako zdravou svačinku.


5.04x
60 min

Ingredience

1 lžíceskořice
1 hrstrozinky
5 ksjablko
250 gjáhly
1 hrstvlašské ořechy
3 lžícedatlový sirup
600 mlrostlinné mléko

poleva

100 gcukr moučka
1 konzervanálev z cizrny

Postup přípravy

Jáhly si dáme do hrnce a zalijeme vroucí vodou, vodu slijeme a raději ještě jednou opakujeme. Jáhly se musí spařit, jinak by měly hořkou chuť. Takto připravené jáhly zalijeme 600 ml rostlinného mléka a pomalu vaříme, dokud nedosáhneme kašovité konzistence. Jablka oloupeme a nastrouháme na struhadle najemno. Dáme do mísy a přidáme hrst rozinek, nasekané vlašske ořechy, skořici a datlový sirup. Promícháme a tuto směs zamícháme do připravených jahel. Formu si vyložíme pečícím papírem a těsto do ní přendáme. Připravíme si veganský sníh na koláč. Použijeme nálev z plechovky s cizrnou. Tento nálev vyšleháme  šlehačem do pěny a poté přidáme moučkový cukr a ještě chvíli šleháme. Veganský sníh nalijeme na koláč a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů na 40 minut. Veganský jahelník necháme vychladnout a pak podáváme.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Veganský jablečný jahelnik

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena