Jahelník

Sladký staročeský jahelník je zdravým mlsáním.


4.48x
120 min
1×

Postup přípravy

Připravíme si kaše. Z očištěných a nastrouhaných jablek, mléka, soli a lžíce cukru uvaříme kaši.

Jáhly spaříme a opereme. Poté je nasypeme do studeného mléka a uvaříme kaši. Do vychladlé kaše vmícháme 4 lžíce cukru, žloutky a šťávu z citronu. Poté vmícháme tuhý sníh z bílků.

Připravíme si ovoce podle chuti.

Hmotu postupně po vrstvách vkládáme do vymaštěného pekáče. Jednotlivé vrstvy kaše prokládáme ovocem, které může být i kompotované. Jahelník mírně pokropíme máslem a nakonec asi 30 minut zapékáme.

Upečený jahelník ihned podáváme.
user-icon

autor Filip30


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jahelník

Zpět na recept