Jahelník s tvarůžky

Jednoduchý recept na chutný pokrm z jáhel a tvarůžků. Peče se to, voní to, chutná to!


5.04x
60 min
2×

Ingredience

250 gjáhly
300 gkysané zelí
1 balíčektvarůžky

podle chuti

sůl
1 kostkamasox

podle potřeby

tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy

Jáhly spaříme a propláchneme studenou vodou. Vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, mírně osolíme nebo přidáme masox a uvaříme slanou jáhlovou kaši. Nezapomínáme míchat! Do kaše vmícháme scezené nakrájené kysané zelí a nadrobno pokrájené tvarůžky a promícháme. Můžeme přidat i 1 - 2 vejce nebo na kostičky nakrájené uzené, ale není třeba. Zapékáme v tukem vymazaném a moukou vysypaném pekáči zhruba 30 minut. Jahelník s tvarůžky podáváme teplý ale i studený. Chutná se salátem z čerstvé zeleniny. Můžeme použít i méně výrazný sýr, ale tvarůžky jsou tvarůžky.
user-icon

autor Saša

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jahelník s tvarůžky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena