Zeleninové rizoto s kuřecím masem po česku

Recept na rizoto na český způsob se zeleninou a kuřecím masem.


3.957x
90 min
1×

Postup přípravy

Do hrnce dáme bobkové listy, nové koření, celý pepř, očištěnou mrkev, petržel, kousek celeru a kuřecí maso (např. kuřecí prsa). Vše zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu. Kořeněnou zeleninu vaříme, dokud zelenina není měkká.

Když je zelenina měkká, vyjmeme ji a pokrájíme nadrobno. Kuřecí maso dovaříme doměkka a také pokrájíme nadrobno.

V kastrolu si rozpustíme máslo a necháme na něm zesklovatět nadrobno pokrájenou půlku cibule. Mezitím propláchneme jeden hrnek rýže. Do druhé půlky cibule zapíchneme hřebíčky a přidáme do kastrolu.

Vsypeme propláchnutou rýži, zarestujeme a po chvilce podlijeme vývarem (na jeden hrnek rýže dva hrnky kuřecího vývaru).

Na mírném plameni dusíme, dokud rýže nezměkne. Odstraníme půlku cibule se zapíchnutým hřebíčkem a přidáme nakrájené maso, zeleninu, nakládanou kapii a hrášek. Zeleninové rizoto s masem důkladně promícháme, podle chuti osolíme a opepříme.

Zeleninové rizoto s kuřecím masem po česku naservírujeme na talíř, posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.
user-icon

autor cubeec


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zeleninové rizoto s kuřecím masem po česku

Zpět na recept