Zeleninové lečo s ředkvičkami

Když nevíte co s ředkvičkami, připravte z něj třeba lečo.


3.02x
20 min

Postup přípravy

Připravíme si zeleninu. Větší salátovou okurku oloupeme a nakrájíme na kostičky. Papriky, nejlépe dvou barev, očistíme a rozkrájíme taktéž na kostičky, stejně tak ředkvičky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Pažitku najemno nasekáme.

Rozpálíme hlubokou pánev s hrubším plátkem másla a nejprve osmahneme ředkvičky, přidáme česnek a necháme ho zavonět. Pak vsypeme ostatní zeleninu, bohatě osolíme, opepříme a přidáme podle chuti vegetu (nemusí být). Za občasného promíchání necháme zeleninu osmahnout, dokud nezačne pouštět šťávu. Nakonec vmícháme pažitku a rozšlehaná vejce, která necháme za stálého míchání zatuhnout. Během chvilky je hotovo a už lečo s ředkvičkami jen odstavíme.

Zeleninové lečo s ředkvičkami podáváme jako zdravou teplou večeři. Můžeme přidat krajíc čerstvého chleba nebo pečivo úplně vynechat.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zeleninové lečo s ředkvičkami

Zpět na recept