Zelená roláda

Jemná špenátová roláda plněná tvarohovou náplní se sýrem a bylinkami.


3.1118x
45 min

Postup přípravy

Špenát necháme rozmrazit, máslo necháme změknout. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

Špenátový protlak utřeme se změklým máslem, žloutky a vmícháme hrubou mouku. Osolíme a do hmoty vmícháme ušlehaný tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a v mírně předehřáté troubě na 170 °C upečeme jako piškot.

Sýr nastrouháme. Rajče omyjeme, zbavíme dužiny a nakrájíme na jemné kousíčky (lépe nasekat). Bazalku propláchneme, okapeme a posekáme. Obojí spolu se strouhaným sýrem a smetanou vmícháme do tvarohu a podle chuti osolíme.

Tvarohovou hmotu natřeme na vychladlý plát, pomocí papíru roládu zavineme a dáme do lednice ztuhnout.

Zelenou roládu před podáváním krájíme na plátky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelená roláda

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.