Zelená roláda

Jemná špenátová roláda plněná tvarohovou náplní se sýrem a bylinkami.


3.1118x
45 min

Postup přípravy

Špenát necháme rozmrazit, máslo necháme změknout. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

Špenátový protlak utřeme se změklým máslem, žloutky a vmícháme hrubou mouku. Osolíme a do hmoty vmícháme ušlehaný tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a v mírně předehřáté troubě na 170 °C upečeme jako piškot.

Sýr nastrouháme. Rajče omyjeme, zbavíme dužiny a nakrájíme na jemné kousíčky (lépe nasekat). Bazalku propláchneme, okapeme a posekáme. Obojí spolu se strouhaným sýrem a smetanou vmícháme do tvarohu a podle chuti osolíme.

Tvarohovou hmotu natřeme na vychladlý plát, pomocí papíru roládu zavineme a dáme do lednice ztuhnout.

Zelenou roládu před podáváním krájíme na plátky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelená roláda

Zpět na recept