Studená omáčka s kapary a česnekem, která bude dobrým doplňkem ke každému masu.
Hodnocení
2.9
/ 5 (1032x)
Doba přípravy
25 min
Ingredience
2 stroužky
česnek
1 dl
olej
sůl
3 lžíce
petrželka
3 ks
žloutek
1-2 lžíce
kapary
3 lžičky
sardelová pasta
3 lžíce
ocet vinný
mletý černý pepř
Postup přípravy
Střídku veky namočíme do vody. Vymačkáme ji a dobře utřeme se žloutkem a sardelovou pastou. Základ omáčky osolíme, je-li potřeba. Česnek oloupeme a spolu s kapary nasekáme najemno.
Omáčku opepříme, přidáme sekaný česnek s kapary a promícháme.
Zelenou pikantní omáčku podáváme k vařeným rybám nebo vařenému masu.