Sezamová pasta - tahini

Vyzkoušejte recept na moc dobrou a zároveň na přípravu snadnou domácí sezamovou pastu - tahini.


5.03x
10 min

Postup přípravy

Nejdříve si opečeme světlá sezamová semínka na suché pánvi. Semínka opékáme jen chvilku, aby pasta byla světlá, pro výraznější chuť můžeme opéct semínka o něco déle, pasta bude tmavší. Opečená semínka nasypeme do mixéru, přidáme dvě lžíce olivového oleje, půl lžíce oleje sezamového (lze vynechat) a začneme mixovat. Postupně přidáváme další lžíce olivového oleje, dokud nedosáhneme požadované konzistence. Já jsem tahini pastu udělala polotekutou, pokud chceme sezamovou pastu hustší, tak dáme oleje méně . Občas musíme mixér zastavit, setřít ze stěn hmotu a pokračovat v mixování. Hotovou sezamovou pastu necháme vychladnout a nalijeme do uzavíratelný nádoby. Trvanlivost netuším, nedělám jí moc, tak stihnu spotřebovat. Tahini pasta je výborná na přípravu hummusu, hodí se do různých dipů a dá se z ní udělat také zálivka na salát.
user-icon

autor Marcy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sezamová pasta - tahini

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Arabská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena