Zapékaný hrách

Opět recept pro vegetariány. Zapékaný hrách, který dobře chutná s čalamádou.


3.433x
45 min
1×

Postup přípravy

Hrách přebereme, propláchneme a namočíme na pár hodin do studené vody. Poté jej uvaříme ve stejné vodě doměkka a scedíme.

Rýži propláchneme a uvaříme ve vodě s kostkou zeleninového bujónu.

Česnek oloupeme a prolisujeme.

Cibuli si oloupeme, nakrájíme na kostičky a osmažíme na oleji dozlatova. Přidáme hrách, rýži, prolisovaný česnek, ochutíme solí a majoránkou.

Směs dáme do máslem vymazané zapékací mísy a vložíme do rozehřáté trouby.

Hrách zapečeme a ke konci můžeme mírně posypat strouhaným sýrem.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapékaný hrách

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.