Zapékaný hrách

Opět recept pro vegetariány. Zapékaný hrách, který dobře chutná s čalamádou.


3.433x
45 min
1×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
200 ghrášek
1 ksvelká cibule
1 kostkabujón zeleninový
200 gjasmínová rýže

podle potřeby

olej
voda
eidam
máslo na vymazání formy

podle chuti

sůl
majoránka

Postup přípravy

Hrách přebereme, propláchneme a namočíme na pár hodin do studené vody. Poté jej uvaříme ve stejné vodě doměkka a scedíme. Rýži propláchneme a uvaříme ve vodě s kostkou zeleninového bujónu. Česnek oloupeme a prolisujeme. Cibuli si oloupeme, nakrájíme na kostičky a osmažíme na oleji dozlatova. Přidáme hrách, rýži, prolisovaný česnek, ochutíme solí a majoránkou. Směs dáme do máslem vymazané zapékací mísy a vložíme do rozehřáté trouby. Hrách zapečeme a ke konci můžeme mírně posypat strouhaným sýrem.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zapékaný hrách

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena