Složitější recept na plněné masové palačinky zapečené se sýrem a bešamelem, který ocení zejména labužníci.
100 g | niva |
200 ml | smetana ke šlehání |
500 ml | základní bešamelová omáčka |
100 g | sýr Moravský bochník |
náplň | |
---|---|
6 stroužků | česnek |
4 lžíce | rajčatový protlak |
200 g | žampiony |
500 g | mleté maso |
3 lžíce | sekaná petržel |
podle potřeby | |
olej | |
podle chuti | |
sůl | |
těstíčko | |
2 ks | vejce |
0.5 l | mléko |
200 g | hladká mouka |
K přípravě toho receptu budeme potřebovat recept na základní bešamelovou omáčku. Nejdříve si připravíme z mléka, vajec a mouky těstíčko, ze kterého upečeme na malém množství tuku tenké palačinky. Masová náplň. Česnek oloupeme a prolisujeme. Žampiony očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Petrželku usekáme. Na pánvi rozpálíme olej, na kterém restujeme mleté maso, dokud se jednotlivé kousky neoddělují. Potom vmícháme nastrouhané žampiony, česnek, petrželku, protlak a podle chuti pepř a sůl. Masovou náplň necháme vychladnout. Sýr Moravský bochník a nivu nastrouháme nahrubo. Základní bešamelovou omáčku zředíme smetanou. Na každou palačinku, klademe do středu náplň, srolujeme a okraje ohneme. Naskládáme do vymaštěného pekáčku, posypeme sýrem niva, přelijeme bešamelem a povrch zasypeme strouhaným moravským bochníkem. Zapečeme v předehřáté troubě dorůžova. Zapékané masové palačinky podáváme teplé se zeleninovou oblohou.
8 tipů, jak připravit masové závitky
Osvědčené recepty na závitky z kuřecího, vepřového, hovězího i mletého masa. Pokud tápete nad tím, co k dnešnímu obědu, vrhněte se právě na závitky. Jsou vděčnou volbou a v lehčí verzi je stačí doplnit zeleninovým salátem. V sytější podobě podáváme s rýží, vařenými brambory nebo bramborovou a jinou zeleninovou kaší či pyréčkem.
Palačinky nasladko i naslano: 8 receptů, které z vás udělají šéfkuchaře
Říká se a stává se, že se první palačinka nepovede. Je to takové nepsané pravidlo. Ale když už přijdete na ten fígl, jak palačinkové těsto připravit tak, aby mělo správnou hustotu, zároveň jej zvládnete rozprostřít po pánvi, aby byla palačinka dokonale tenká a měla křupavé okraje, je to opravdový um. Pojďme se to naučit.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena