Zapékané masové palačinky

Složitější recept na plněné masové palačinky zapečené se sýrem a bešamelem, který ocení zejména labužníci.


4.634x
60 min
1×

Postup přípravy

K přípravě toho receptu budeme potřebovat recept na základní bešamelovou omáčku.

Nejdříve si připravíme z mléka, vajec a mouky těstíčko, ze kterého upečeme na malém množství tuku tenké palačinky.

Masová náplň. Česnek oloupeme a prolisujeme. Žampiony očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Petrželku usekáme. Na pánvi rozpálíme olej, na kterém restujeme mleté maso, dokud se jednotlivé kousky neoddělují. Potom vmícháme nastrouhané žampiony, česnek, petrželku, protlak a podle chuti pepř a sůl. Masovou náplň necháme vychladnout.

Sýr Moravský bochník a nivu nastrouháme nahrubo.
Základní bešamelovou omáčku zředíme smetanou.

Na každou palačinku, klademe do středu náplň, srolujeme a okraje ohneme. Naskládáme do vymaštěného pekáčku, posypeme sýrem niva, přelijeme bešamelem a povrch zasypeme strouhaným moravským bochníkem. Zapečeme v předehřáté troubě dorůžova.

Zapékané masové palačinky podáváme teplé se zeleninovou oblohou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapékané masové palačinky

Zpět na recept