Zapékané masové palačinky

Složitější recept na plněné masové palačinky zapečené se sýrem a bešamelem, který ocení zejména labužníci.


4.634x
60 min
1×

Ingredience

100 gniva
200 mlsmetana ke šlehání
500 mlzákladní bešamelová omáčka
100 gsýr Moravský bochník

náplň

6 stroužkůčesnek
4 lžícerajčatový protlak
200 gžampiony
500 gmleté maso
3 lžíceusekaná petrželka

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl

těstíčko

2 ksvejce
0.5 lmléko
200 ghladká mouka

Postup přípravy

K přípravě toho receptu budeme potřebovat recept na základní bešamelovou omáčku. Nejdříve si připravíme z mléka, vajec a mouky těstíčko, ze kterého upečeme na malém množství tuku tenké palačinky. Masová náplň. Česnek oloupeme a prolisujeme. Žampiony očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Petrželku usekáme. Na pánvi rozpálíme olej, na kterém restujeme mleté maso, dokud se jednotlivé kousky neoddělují. Potom vmícháme nastrouhané žampiony, česnek, petrželku, protlak a podle chuti pepř a sůl. Masovou náplň necháme vychladnout. Sýr Moravský bochník a nivu nastrouháme nahrubo. Základní bešamelovou omáčku zředíme smetanou. Na každou palačinku, klademe do středu náplň, srolujeme a okraje ohneme. Naskládáme do vymaštěného pekáčku, posypeme sýrem niva, přelijeme bešamelem a povrch zasypeme strouhaným moravským bochníkem. Zapečeme v předehřáté troubě dorůžova. Zapékané masové palačinky podáváme teplé se zeleninovou oblohou.


8 tipů, jak připravit masové závitky


Osvědčené recepty na závitky z kuřecího, vepřového, hovězího i mletého masa. Pokud tápete nad tím, co k dnešnímu obědu, vrhněte se právě na závitky. Jsou vděčnou volbou a v lehčí verzi je stačí doplnit zeleninovým salátem. V sytější podobě podáváme s rýží, vařenými brambory nebo bramborovou a jinou zeleninovou kaší či pyréčkem.


8


Palačinky nasladko i naslano: 8 receptů, které z vás udělají šéfkuchaře


Říká se a stává se, že se první palačinka nepovede. Je to takové nepsané pravidlo. Ale když už přijdete na ten fígl, jak palačinkové těsto připravit tak, aby mělo správnou hustotu, zároveň jej zvládnete rozprostřít po pánvi, aby byla palačinka dokonale tenká a měla křupavé okraje, je to opravdový um. Pojďme se to naučit.


Palačinky


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapékané masové palačinky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena