Zapékaná vepřová panenka

Výborný hlavní chod pro tu nejlepší příležitost. Zapečená vepřová panenka s bramborami a slaninou.


3.2805x
120 min
17×

Postup přípravy

Vepřovou panenku odblaníme, prošpikujemem anglickou slaninou a posypeme směsí koření - steak koření, pepř, granulovaný česnek. Nejlépe je nasypat koření na stůl, smíchat jej a panenku v něm pořádně obalit. Pak vezmeme potravinářskou folii a maso do ní nachvilku zabalíme.



Brambory nakrájíme na plátky, cibuli na jemné proužky. Vše vložíme do zapékací misky a posypeme směsí koření - sůl, tymián, bazalka. V misce promícháme a zalijeme šlehačkou.



Na brambory položíme maso, které polijeme olivovým olejem. Na maso položíme plátky slaniny a vložíme do trouby a pečeme cca 90 minut při 220°C.



Ihned podáváme.

Dalších 90 receptů na vepřovou panenku


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapékaná vepřová panenka

Zpět na recept