Malé brambůrky očistíme, i se slupkou překrojíme napůl, zalijeme vývarem a spolu s rozmarýnem, bobkovým listem a solí vaříme skoro doměkka. Slité brambory pokapeme lžící oleje a uschováme do tepla.
Vepřovou panenku očistíme a vcelku opečeme na rozpáleném olivovém oleji ze všech stran. Poté ji přendáme do pekáčku a v troubě rozehřáté na 200?C asi 6 minut dopékáme. Nakonec panenku osolíme, opepříme a necháme 2 minuty odpočinout zabalenou v alobalu, aby se šťáva vtáhla zpět do masa. Mezitím ve výpeku z masa orestujeme cibuli a celer, přidáme listy špenátu a zahřejeme je. Nakonec vmícháme smetanu, oříšek a osolíme. Panenku nakrájíme na špalíčky a podáváme s brambory a špenátem.
Tip šéfkuchaře: Tato odlehčená verze ?vrabce se špenátem? se výborně hodí jako nedělní oběd. Brambůrky uvařené ve vývaru s bylinkami získají báječnou chuť a panenka pečená vcelku si uchová více šťávy, než jednotlivé medailonky. Rozhodně zkuste trik s alobalem, výsledkem budete překvapeni!

Partnerem receptu je
Monini