Panenka se slaninou a omáčkou z anglické hořčice

Kousky vepřové panenky obalené plátky slaniny, grilované s kousky červené cibule a papriky a podávané s delikátní hořčičnou omáčkou. Recept na výbornou pochoutku z grilu.


5.011x
60 min

Postup přípravy

Panenky nakrájíme na kousky, každý o váze asi 50 g. Kousky masa zabalíme do slaniny, osolíme a opepříme a spolu s kousky červené papriky a červené cibule napícháme na špejle. Špízy dáme na rozpálený gril, který potřeme kouskem špeku a necháme grilovat. Mezitím připravíme omáčku - dva žloutky prošleháme s kapkou bílého vinného octa, osolíme a opepříme, pomalu přiléváme rostlinný olej a šleháme až do krémovité konzistence. Na závěr přidáme kapku olivového oleje, prošleháme. Do této domácí majonézy přidáme kapku worcesteru, lžičku anglické hořčice a lžíci zakysané smetany. Ogrilované špízy servírujeme s omáčkou z anglické hořčice. Zdroj: iPrima.cz - Rozpal to, šéfe!


Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček


Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než o víkendu se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.


Pečeme


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Panenka se slaninou a omáčkou z anglické hořčice

Zpět na recept