Originální vepřová panenka

Vyzkoušejte netradiční přípravu vepřové panenky, kterou můžeme podávat s bramborovým salátem jako hlavní chod při štědrovečerní večeři. Recept je přitom velmi snadný.


5.026x
120 min
1×

Postup přípravy

Vepřovou panenku očistíme, osušíme, vložíme do foliového pečícího rukávu a pevně z obou stran uzavřeme. Folii na několika místech propíchneme, vložíme do pekáče a v předehřáté troubě na 55 - 60 °C pečeme přibližně 1 hodinu a 45 minut.

Obě mouky prosejeme, promícháme a osolíme. Pečené maso zprudka zchladíme ve studené vodě, osušíme a rozdělíme na 3 porce. Panenku osolíme, potřeme ze všech stran bílkem a obalíme v mouce. Originální vepřovou panenku smažíme zprudka ve vyšší vrstvě oleje do zlatova.

Originální vepřovou panenku podáváme s bramborovým salátem nebo bramborovou kaší.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Originální vepřová panenka

Zpět na recept