Vaření.czReceptyOriginální vepřová panenka

Originální vepřová panenka

Vyzkoušejte netradiční přípravu vepřové panenky, kterou můžeme podávat s bramborovým salátem jako hlavní chod při štědrovečerní večeři. Recept je přitom velmi snadný.


5.026x
120 min
1×

Ingredience

10 lžichladká mouka
5 lžickukuřičná mouka
600 gvepřová panenka

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl

na potření

1 ksbílek

Postup přípravy

Vepřovou panenku očistíme, osušíme, vložíme do foliového pečícího rukávu a pevně z obou stran uzavřeme. Folii na několika místech propíchneme, vložíme do pekáče a v předehřáté troubě na 55 - 60 °C pečeme přibližně 1 hodinu a 45 minut. Obě mouky prosejeme, promícháme a osolíme. Pečené maso zprudka zchladíme ve studené vodě, osušíme a rozdělíme na 3 porce. Panenku osolíme, potřeme ze všech stran bílkem a obalíme v mouce. Originální vepřovou panenku smažíme zprudka ve vyšší vrstvě oleje do zlatova. Originální vepřovou panenku podáváme s bramborovým salátem nebo bramborovou kaší.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Originální vepřová panenka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena