Zapečený topinambur se zelenými fazolkami

Recept na lehkou a dobrou večeři z topinambur, zelených fazolek a sýru.


5.03x
60 min

Ingredience

1-2 ksvejce
50 gniva
100 mlzakysaná smetana
100 gzelené fazolky
75 geidam 30%
250 gtopinambur
100 mlsmetana 12%

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

máslo na yymazání

Postup přípravy

Hlízy topinamburu důkladně očistíme kartáčkem, vložíme do osolené vroucí vody a cca 10 - 15 minut povaříme doměkka. Oloupeme je a nakrájíme na plátky.

Zelené fazolky zvlášť uvaříme.

Do máslem vymazané zapékací misky vložíme vrstvu hlíz, opepříme, přidáme vrstvu uvařených zelených fazolek, nastrouhanou nivu, potřeme zakysanou smetanou a poklademe zbytkem hlíz. Posypeme strouhaným eidamem a zalijeme vajíčkem rozšlehaným ve smetaně.

Topinambur se zelenými fazolkami dáme zapéct do trouby na 180 °C a pečeme, až povrch zezlátne.

Zapečený topinambur se zelenými fazolkami ihned podáváme, třeba jako rychlou a moc dobrou večeři.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečený topinambur se zelenými fazolkami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.