Lahodná podzimní polévka zahřeje i posílí.
1 ks | cibule |
0.5 hrnečku | olivový olej |
1 ks | dýně Hokaido |
1 l | zeleninový vývar |
1 hrst | těstoviny |
1 hrst | fazolky mražené |
podle chuti | |
---|---|
1 lžička | sůl |
1 lžička | pepř |
4 lžíce | smetana |
na ozdobu | |
1 snítka | petrželka |
Olivový olej v hrnci rozehřejeme, přidáme pokrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme na kostky pokrájenou dýni, orestujeme, zalijeme vývarem a vaříme do jejího úplného změknutí. Poté, co je dýně měkká, rozmixujeme ji ponorným mixérem, osolíme, opepříme, přidáme hrst drobných těstovin, hrst mražených fazolek a provaříme. Nakonec, po uvaření těstovin v polévce, přidáme pro zjemnění trochu smetany, podle chuti dosolíme.
Dýňovou polévku s těstovinou a fazolkami podáváme ozdobenou petrželkou.
Chutě babího léta: Vařte z hub, dýně a řepy skvěle vyladěné pokrmy
Letošní letní prázdniny končily opravdu netypicky, někde bylo počasí ryze podzimní, s deštěm, větrem a teplotami, které bychom očekávali třeba i v listopadu. Pokud jste od přírody zimomřiví, zřejmě smutníte nad brzkým koncem prázdninových měsíců, i když začátek září přinesl celkem příjemné teploty babího léta. Co si tedy uvařit, když léto ještě úplně nekončí, ale osvěžujícím jídlům počasí příliš nenahrává?
Dýňový speciál: Top recepty, které si navždy zamilujete
Dýně jsou jedním z hlavních symbolů podzimu, oslav Halloweenu a čím dál víc se tahle brukvovitá zelenina začíná prosazovat i v kuchyni. S příchodem sychravého počasí zařazujeme do svého jídelníčku dýně na vícero způsobů, jejich velkou výhodou je, že jdou připravit naslano i nasladko. A co je další plus, jsou nesmírně zdravé.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena